marți, 11 ianuarie 2011

Zguduitor......dar cât se poate de real

Ani de zile n-am ştiut despre această boală. Ani de zile ni s-au ascuns date referitoare la asemenea cangrenă care macină comunităţile umane. Era, până în 89, un subiect tabu: în societatea pe care regimul roşu se străduia să o edifice nu puteau exista asemenea probleme, omul nou era unul perfect şi eşecurile nu erau admise. Ca urmare, s-au pus bariere cunoaşterii adevăratei feţe a stării de sănătate. Şi aşa se face că după 89 ne-am trezit cu realităţi pe care cu greu le-am putut accepta. Şi cum "valorile" regimului liberal au năvălit peste noi, fără oprelişte şi fără să treacă prin vreo formă de filtru, iacătă-ne invadaţi de RĂU; pe stradă, în scara de bloc, în cluburi şi şcoli, în staţiile mijloacelor de transport, în sălile de curs....peste tot....RĂUL se întinde, ca o plagă hidoasă, şi se pare că,aşa cum se întâmplă de obicei la noi, ne prinde mereu pe picior greşit. Şi, cei mai mulţi dintre noi, întoarcem privirea, ignorăm sau, în cel mai bun caz, adresăm, în gând, o avalanşă rapidă de invective, şi ne grăbim să ieşim din spaţiul problemă.
Unii, însă, răscolesc, se implică, aduc la suprafaţă periferia comunităţii, în speranţa că cine are urechi de auzit o va face şi va ieşi din nepăsare. Vor reuşi?
Până una-alta, mulţumesc lui Victor Cozmei pentru că există, pentru că mi-a fost elev, pentru că nu tratează viaţa cu indiferenţă. N-a făcut-o nici când era şcolar într-un cartier nou al oraşului său natal şi sunt convinsă că nu va renunţa niciodată să fie el.
Mulţumesc, Victor, pentru extraordinarul material pe care ni-l pui la dispoziţie pentru ca cei ce vin în urma ta să aibă de unde să înveţe!

Un avertisment: moarte în vârf de ac from Victor Cozmei on Vimeo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

amintiri din primavară

amintiri din primavară

Se anunţă an bogat în Bucovina

Se anunţă an bogat în Bucovina

Iarna la Suceava

Iarna la Suceava