joi, 4 august 2011

Demisia- între onoare şi iresponsabilitate

Mda. A demisionat ministrul sănătăţii. "Ura!" se bucură unii.(unii îi vor locul, alţii nici măcar asta, dar, nu-i aşa, e o chestie, e un prilej bun de mers la cârciumă când se mai schimbă ceva!?). "Vai de capul nostru, cine-o mai veni şi ce-o mai face?" simt fiori prin toate ţesuturile şi organele (care, brusc, au început să-i doară) bolnavii şi medicii şi asistentele şi infirmierele...până şi portarii de spitale. "Eh, cine vine, nu poa să facă mai rău" afirmă cu tărie cei concediaţi, desfiinţaţi, reevaluaţi, bolnavi închipuiţi ori reali ameninţaţi direct de proiectul de reformă a sistemului. "Fugi de-aici, că iar vine vreun agronom ori vreun brigadier la împărţit seringi, şi mililitri de ceai" zic alţii, care n-au uitat că am avut ginecolog ministru la agricultură. ....C-o fi, c-o păţi, că e de onoare, că e de clenci, ....mă rog, fiecare îşi dă cu părerea.
Nu ştiu pete pe/de onoare ar evidenţia radiografia/ecografia/tomografia domnului Cseke(personal, nu prea cred in chestiuni de onoare pe plaiurile noastre!), cert e că sănătatea e bolnavă rău şi că nimeni n-aere chef să o consulte şi să-i facă o cură injectabilă. Se pun diagnostice după ureche, se scriu reţete pe genunchi, înainte de a pleca în vacanţă, se schimbă faianţa şi gresia din spitale ca să se arate că se munceşte acolo, ... se spoieşte peste mucegai şi se pun perdele cu papagali la geamurile ce dau spre morgă...
Pleacă medicii? Ei, şi ce? Ducă-se! Aducem alţii din Kiribati.Cad spitalele pe bolnavi? N-are-a face! Scăpăm de o problemă. Creşte mortalitatea infantilă mai ceva ca-n Somalia? Cu-atât mai bine. N-o să mai aibă cine vedea că nu e bine.
A renunţat un ministru. Poate e bine. Poate e rău. Poate n-are nici o importanţă. Miniştrii vin şi pleacă. Dacă nu mai devreme(că şi electoratul e bolnav!), măcar la 4 ani. Problemele rămân. Ba chiar se înmulţesc. Şi asta pentru că nici un ministru n-a dat socoteală vreodată pentru greşelile făcute cu voia sau din nepriceperea lui.
Aşa că eu nu cred în demisii. Nici măcar în cele de onoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

amintiri din primavară

amintiri din primavară

Se anunţă an bogat în Bucovina

Se anunţă an bogat în Bucovina

Iarna la Suceava

Iarna la Suceava