marți, 19 iulie 2011

Aşa suntem şi nu intenţionăm să schimbăm ceva!

Intervenţia unui forumist edu:
Eram pe Lipscani, intr-un pub, cu 3-4 colegi/amici, iar dupa ce ne-am plans de bac cam o ora ca nu il trecem, ca "ce ne facem, ca la ce dam, dar lasa bacu'? la ce facultate dam? dar se baga admitere? ba, la ase se baga sigur. sigur, ma? de unde stii? pai, mama e prietena cu nu-stiu-cine... ba, da' lasa facultatea, ce facem cu bacu'? dam la bio? nu dau, ba, la bio. dam la info? da, dar 3 ani am avut media 5, cum dam la info? hai cu fizica. du-te, ba, d'aici, ai baut gaz? hai, frate, mecanica merge, termodinamica merge, chiar si optica merge. merge, merge, chiar alearga, dar fara mine. chimie? du-te, frate, d'aici, deja faci caterinca, nu mai stii cand X intreba ce e o catena si credea ca e rigla, asa ca o cauta in penar? ba, tre' sa ne apucam de invatat. da, frate, ne apucam, dar de prin toamna. iar la toamna zicem la iarna, iar la iarna la primvara, iar la primvara la vara, iar la vara picam. haaha".
Adica doar ne plangeam, fara sa facem nimic concret, tipic romanesc. Deci am schimbat si noi frumusel subiectu' ca sa nu intram in depresie, tot e vacanta, nu?

Asa am ajuns la o colega care ne spunea ca in sambata ce urma avea sa se duca la o nunta de familie sau ceva asemanator, nu eram foarte atenta la detalii, dar ceva mi-a atras atentia. "Da, pai, stii cum e. Buchetul de flori o sa-i fie aruncat "nu-stiu-cui", pentru ca tipa are vreo 34-35 de ani si e inca singura."
Initial m-a bufnit rasul: "da, daca ii da buchetu', gata, a doua zi isi gaseste dragostea vietii, daca se poate, ala o sa aiba si o avere abia mostenita, asa se casatoresc, fac 3 plozi si viata-i frumoasa, totul de la un buchet aruncat, ce naiba".
Dar dupa am avut o alta reactie:
"Frate, in Romania, pana si buchetu' miresei, adica elementul surpriza - ceva, cica, imprevizibil, se stie cu mult inainte la cine ajunge."
Şi se spune că tinerii ăştia nu ştiu pe ce lume trăiesc. nici vorbă. Ştiu ei prea bine. Şi încearcă să se adapteze. Că de schimbat....slabe şanse, în condiţiile în care încrengăturile mincinoase/mafiote sunt atât de bine închegate încât cred că italienii din Camorra vor veni să ia lecţii. Doar că cine ştie de vor prinde...buchetul miresei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

amintiri din primavară

amintiri din primavară

Se anunţă an bogat în Bucovina

Se anunţă an bogat în Bucovina

Iarna la Suceava

Iarna la Suceava