duminică, 17 iulie 2011

Cui prodest?

Am ajuns s-o văd şi pe asta:
Senatul Universităţii Apollonia din Iaşi a găsit o modalitate de a înscrie şi tinerii care nu au promovat examenul. Tot ce trebuie să facă aceştia este să să-şi depună dosarul, să plătească taxa şi să se angajeze că în termen de doi ani vor lua notă de trecere la „examenul maturităţii". 
 Decizia a fost adoptată de Senatul instituţiei de învăţământ particulare cu puţin timp înainte de perioada de înscrieri care a început vineri. Tinerii care vor să urmeze cursurile unei facultăţi, dar nu au avut noroc la Bac se pot înscrie „pe datorie".„La înscriere vom face anul acesta două genuri de dosare, unul definitiv şi unul de preînscriere. La acestea din urmă, studenţii se angajează să aducă diploma de Bac în maxim doi ani. Dacă nu reuşesc să promoveze examenul în această perioadă, vor fi nevoiţi să renunţe la studii. Doi ani cred că sunt suficienţi pentru ca un tânăr să-şi ia Bac-ul", este de părere Vasile Burlui, preşedintele Universităţii Apollonia.
Ce mai urmează? Nu de alta, dar să ştiu din timp. Mai am ceva ani până la pensie şi aş avea, încă, ceva timp pentru a mă reorienta profesional, nu? Că parcă văd că cei ce vor face facultatea pe datorie îşi vor încheia studiile cu datoria uitată/anulată/convertită...etc, precum elevii fără capacitate au încheiat şi promovat!(nu-şi facă griji cei ce încă nu, sa va face să le fie bine!) bacalaureatul, precum studenţi care nu dau cu anii pe la examene(că pe la cursuri n-are rost să se încurce), dar promovează SF şi îşi iau şi licenţa, şi masterul ş.a.m.d., precum se întâmplă peste tot în România postmodernă.
Nu de alta, dar n-aş vrea să se mai împiedice de mine(care încă mai scriu corect româneşte, care încă mai pot să fac o ecuaţie de gradul I, care mai ştiu să salut şi să spun "mulţumesc", care mai ştiu să redactez o cerere şi să mă orientez în orice aeroport) mulţimea de postmoderni din ăştia care au un singur avantaj(că nu e o calitate): tinereţea.
N-aş vrea să stau în calea afirmării lor, cale presărată cu minciună şi cumetrie şi curvăsăreală de unii pe care n-ar trebui să-i ierte Dumnezeu, pentru că ştiu ce fac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

amintiri din primavară

amintiri din primavară

Se anunţă an bogat în Bucovina

Se anunţă an bogat în Bucovina

Iarna la Suceava

Iarna la Suceava