duminică, 7 noiembrie 2010

Mmmmmmda....

Lăsând deoparte toată agitaţia, verbală, mai ales(deşi toti cei care se agită afirmă sus şi tare şi în mod repetat că nu le plăcea limbariţa poetului azi înmormantat!) din jurul subiectului de presa ivit vineri dimineata pe la 7 si-un sfert, cred că ar fi mai bine să încercăm o analiză serioasă a situaţiei de azi, a halului în care ne-a adus un regim cel puţin la fel de stupid ca cel pe care, din motive mai mult ori mai puţin personale, l-a linguşit Păunescu, în nişte vremuri cumplite, de care, din păcate, prea puţin vorbim.
Păunescu a plecat...în neant...la dreapta judecată...cine ştie!? Noi am rămas cu mizeria în care trăim, cu vorbăraia fără rost,cu inactivitatea sociala, cu orgolii stupide, cu sărăcia fizică şi, din nefericire, cu cea psiho-socială tot mai profunde şi mai agresive...cu înstrăinarea crudă care ne macină, cu nepăsare, cu spitale care n-au medicamente şi n-au bani pentru mâncarea bolnavilor da-l primesc pe ministrul responsabil cu pâine,sare şi flori aidoma celor de pe sigla partidului...
Ce s-a schimbat? Ce e mai bine? Ce motiv aş avea să cred că nu mi-am irosit două decenii din viaţă, DOUA DECENII, oameni buni, făcându-mi speranţe nu atât pentru mine, cât mai ales pentru copiii mei?
E frig în casele românilor, căci nu au cu ce să-şi plătească agentul termic: e foame în familiile românilor, căci nu-şi pot permite să-şi cumpere pâinea cea de toate zilele; suntem desconsideraţi peste tot în lume din pricini de tot felul; bântuie frica iar printre români, frica aceea cumplită ca orice ai spune, eşti ascultat, raportat şi, candva, vei da socoteală...Vă sună cunoscut refrenul?
Lui Păunescu sigur îi era cunoscut...A murit trist din pricina bolii neamului său, o boală care se pare că nu va avea leac: superficialitatea cu care gândeşte, vorbeşte şi trăieşte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

amintiri din primavară

amintiri din primavară

Se anunţă an bogat în Bucovina

Se anunţă an bogat în Bucovina

Iarna la Suceava

Iarna la Suceava